The Hidden Kitchen: Private Dining Fit Out

The Hidden Kitchen, St Ives


When James & Georgina Watson approached us to transform an old shop below the Masonic Lodge in St Ives, we knew it’d be for something special. The couple had worked for years in the luxury & VIP dining sector, so we knew that The Hidden Kitchen had the potential to become a world-class fine dining venue.

A sensitive modernisation of an historic premises

James & Georgina wanted their restaurant design to make the most of the building’s age and character. To set the right mood, we borrowed heavily from the existing structure, installing fresh panelling to match the existing features, and decorating the whole space appropriately. With a rustic live-edge ash banqueting table acting as the restaurant’s focal point, we used soft lighting and smooth wooden seats to complete the comforting and intimate tone.

An imaginative workaround for restrictive licensing rules

The age of the building presented a number of challenges during the shop fit. We discovered damp in the walls and subfloor as soon as construction began, and new wiring and plumbing was required throughout. The client’s licensing agreement also meant that a “full” bar wasn’t permitted; we had to create a “kitchenette” style drink service area so that the Watsons could operate within their licensing constraints.

A charming and intimate private dining environment

The Hidden Kitchen is one of the highlights of Cornwall’s fine dining scene, and we’re delighted to have played a small part in its continuing success.


Designer: Collaboration between the Watsons and RRW

Materials Used:

  • MR MDF for;
  • Wall panelling
  • Kitchenette doors
  • Vanity Unit doors
  • Solid Ash
  • Worktops
  • Main table
  • Engineered Oak flooring -DPC membrane and latex leveling included
  • Dulux paints
  • Soft close hinges
  • 2part clear lacquer
  • Undermount sink